top of page
COLORS-ON-TOUR_1364x200.gif

4.800 persones consoliden Unicorns Pride a Roquetes

Prop de 4.800 persones es congreguen en el festival de referència de l'orgull rural català, amb un pregó molt reivindicatiu de la roquetera Alba Vilàs.

Imatges: Sarah Pérez | @sarah.perezr

Un festival plenament consolidat i en creixement constant.

L'Unicorns Pride Ebre va viure la seva edició més multitudinària aquest dissabte a Roquetes, amb una festa icònica per reivindicar l'orgull rural LGTBIQ+ de Catalunya que va tenir una assistència de més de 4.800 persones. Una elevada xifra de participació que referma el format, en el tercer any consecutiu de celebració del certamen, organitzat per l'Associació Cultural i LGBTIQ+ Okay Productions, amb el suport de l'Ajuntament de Roquetes.


Imatges: Sarah Pérez | @sarah.perezr


La jornada va iniciar-se a l'Hort de Cruells, amb els manifestos de l'alcalde de Roquetes, Ivan Garcia; el director general de Polítiques Públiques LGBTI+ de la Generalitat, Xavier Florensa; la directora artística del festival, Griselda Fornós; del representant de l'Observatori contra la Lgtbifòbia de Catalunya, Daniel Grande; i el president de l'Associació Okay Productions, Roger Font. Durant els parlaments, van destacar la necessitat de festivals d'aquestes característiques en entorns rurals, que propicien la creació d'espais segurs on es visualitzen referents propers per a persones del col·lectiu.


El pregó contundent d'Alba Vilàs

Un dels moments més emotius i contundents en aquests parlaments va ser el protagonitzat per la roquetera Alba Vilàs, pregonera de l'edició 2024, carregant contra els tabús de la infància LGTBIQ+ i amb una llança a favor dels models de família del col·lectiu. "A l'entorn del futbol femení hi ha molta diversitat i un percentatge elevat de lesbianes. Em vaig sentir acollida, és on jo vaig normalitzar el fet que dues dones es puguin estimar" va sentenciar l'exjugadora de l'equip femení del FC Barcelona.

Imatges: Sarah Pérez | @sarah.perezr


Els carrers de Roquetes s'omplen de colors

La rua va comptar amb una desena de carrosses i comparses i una activitat dinamitzadora itinerant de la mà de l'educadora sexual Núria Sorribes. Els premis al segon concurs de carrosses i comparses se'ls van endur el Patronat de Festes de Roquetes, l'Associació La Bassa Mar de l'Ampolla, l'Agència Angel Models Internacional de Barcelona i l'Acampada Jove de Catalunya.

Imatges: Sarah Pérez | @sarah.perezr

Una de les altres activitats destacades va ser la tercera 'Cursa dels Tacons', amb més d'unavintena de participants i que va guanyar, de nou, l'alcalde de Roquetes, Ivan Garcia.Més de vint entitats van compartir espai al pati de l'Escola Mestre Marcel·lí Domingo deRoquetes, on van donar a conèixer serveis, accions, activitats i tallers. Hi van destacar la XarxaSAI i també l'Associació LGBTI+ Tirasies, de Viladrau.El festival va impactar i emocionar amb una cerimònia inaugural amb el vídeo "Sí, sóc jo"realitzat per Marc Font i coreografiat pel cos de ball del tarragoní Adrià Roca. La projecció vacloure amb la incorporació a la coreografia de les tres presentadores del festival: OriolMaurici, Mar Lolailo i La Mega Pubilla. De fet, La Mega Pubilla va celebrar els vint anys de vedet còmica, fet pel qual va rebre unregal de l'Ajuntament de Roquetes. Escenari, el de l'Unicorns Pride, on van pujar-hi unatrentena d'artistes, entre les quals les conegudes Sharonne, Sofia Coll, Hugo Marlo, ElenaEscorcia, Domenec, Alex Marteen i la roquetera Montse Marro. Es van repetir activitats com el 'Bingo amb Ploma' amb Divax i Steinburg, dues drags dequilòmetre zero, i Dj's de renom com Lisaa Quer i Oliver Over. Damas de España vanpresentar un nou format de concert, mentre que Aleix Risco i les seves Dancing Queens vanestrenar-se amb un nou espectacle al festival.


Ivan Garcia: "Tothom coneix Roquetes per aquest festival"

Imatges: Sarah Pérez | @sarah.perezr

L'alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, es mostrava satisfet per celebrar novament l'esdeveniment a la ciutat. "Vam apostar-hi fa tres anys perquè era necessari i podia tenirrecorregut. És el primer festival d'aquestes característiques que se celebra en el món ruralcatalà. A la resta del país això es valora, i tothom coneix Roquetes per l'Unicorns Pride Ebre", va subratllar el batlle roquetero, remarcant que la voluntat de l'Ajuntament és que "segueixiper molts anys més aquí".Tanmateix, Garcia va voler felicitar l'associació Okay Productions per l'èxit de la jornada, amés de donar un agraïment "a tots els serveis municipals i la Policia Local", pel seu treballdurant els dies previs. "No és fàcil organitzar un festival d'aquesta envergadura, per aixòposem tots els mitjans possibles perquè tiri endavant", va manifestar. Al seu torn, el president d'Okay Productions, Roger Font, va reiterar les paraules de l'alcalde,afirmant que el certamen "ha arribat a Roquetes per quedar-se", a través d'una aposta de festival "obert al públic familiar en les primeres hores, i amb una rua de carrosses i comparsescada cop més participativa, amb moltes entitats d'aquí i arreu de Catalunya". Alhora, Font va remarcar com a valor afegit que aquest és un espai que "dona visibilitat a persones referentsdel col·lectiu". Un fet que, va indicar, "ajuda la gent que encara no ha sortit de l'armari, inecessita algú amb qui emmirallar-se", tot donant importància a l'aparició d'aquestes figures que juguen un paper icònic dintre el col·lectiu gràcies a l'impuls de festivals com l'UnicornsPride Ebre.


Imatges: Sarah Pérez | @sarah.perezr

Imatges: Sarah Pérez | @sarah.perezr

Imatges: Sarah Pérez | @sarah.perezr

54 views0 comments

댓글


bottom of page