top of page
COLORS-ON-TOUR_1364x200.gif

Arrenquen els Punts Lila i LGTBI+ d’OKP per esdeveniments i festes majors

  • L’entitat ha contractat una desena de persones formades per Igualtat i Feminismes i ha treballat amb un pla de dignificació salarial

Una desena de tècniques i tècnics han començat a treballar per gestionar el Punt Lila i LGTBI+ d'OKP a les festes majors de diversos pobles de Catalunya. És un dels projectes que completa una de les finalitats per la qual va estar fundada l'entitat: garantir les festes segures i vetllar per prevenir la violència masclista i lgtbifòbica i, a la vegada, actuar en cas que es detectin o es denunciïn durant els esdeveniments.


El Punt Lila i LGTBI+ d'OKP compta amb eines i documents d'elaboració pròpia i material de sensibilització per divulgar els recursos públics destinats a l'erradicació de la violència masclista i lgtbifòbica. També hi ha materials que donen a conèixer tots aquells organismes i aquelles vies de contacte amb eines que serveixen per acompanyaments jurídics i psicològics en cas que es cometi una agressió. L'entitat ha elaborat, a més, un protocol propi per dissenyar i adaptar en funció de la tipologia d'esdeveniment on els ajuntaments i les empreses contracten el punt. De fet, l'Ass. Cultural i LGTBI+ Okay Productions preveu, al setembre, la millora dels punts i la seua gestió a través d'una reunió amb els serveis territorials d'Igualtat i Feminismes i amb les àrees d'igualtat dels diversos ajuntaments contractats.


Totes les tècniques que gestionen aquest punt compten totes amb la formació oficial del Dept. d'Igualtat i Feminismes que es va impartir durant el mes de juliol, unes formacions que s'emmarquen en el Pla Estratègic Nacional de Prevenció de les Violències Masclistes. S'alineen també amb el nou Protocol Marc d'Abordatge de les Violències Masclistes, que va presentar la Generalitat fa uns mesos.


Una de les altres qüestions que ha tingut en compte l'entitat a l'hora d'elaborar aquests punts liles i lgtbi+ ha estat la dignificació dels llocs de treball per garantir una cotització justa i una bona remuneració econòmica per la gestió, valorant la formació i les carreres professionals complementàries amb les quals compten les tècniques i els tècnics. OKP s'ha convertit en una de les primeres entitats al sud dels països catalans en implementar aquesta millora salarial que va per sobre del que marca el conveni col·lectiu.

45 views0 comments

Yorumlar


bottom of page