top of page

Comunicat de denúncia a l’agressió LGTBIfòbica a Santa Bàrbara

Des de l'entitat condemnem i lamentem els fets ocorreguts el passat dissabte a Santa Bàrbara, al Montsià, on un grup en forma de comparsa va agredir verbalment i físicament a Guillem Blanch, membre i activista del col·lectiu LGTBI+. Els agressors van tirar gel de forma reiterada contra la víctima i ja l’havien insultat a crit de ‘maricón’ havent-lo ridiculitzat a les xarxes socials. En ser coneixedors dels fets, vam ficar ràpidament a disposició de la víctima totes les eines de denúncia i suport i seguim al damunt de l'evolució del procediment. També volem traslladar tot l’escalf a Guillem qui ha tingut una valentia brutal per fer públics els fets.

No podem consentir cap tipus d'agressió i demanem que es depurin responsabilitats. Celebrem la posició de l'Ajuntament i de l'àrea de festes que han demanat als agressors que facin una disculpa pública als familiars i a la víctima. També faran retornar la retribució econòmica de diners públics que va rebre la comparsa en concepte de participació. És imprescindible que es facin accions des de les àrees municipals, però també és absolutament necessari fer la denúncia a Mossos d'Esquadra qui després inicia una investigació que deriva en penes i sancions.

Recordem que qualsevol víctima pot fer una denúncia i que per fer-ho pot trucar al 112 o personar-se a la comissaria dels Mossos. També pot acudir a la xarxa de SAI comarcals que tenen a disposició assessorament jurídic i acompanyament psicològic.

Aquesta és la primera agressió per lgtbifòbia registrada a l'Ebre aquest 2023. És molt necessari que les visibilitzem i que denunciem qualsevol atac d'odi per fer radiografia de la realitat del territori i corregir la societat.


12 views0 comments

Comments


bottom of page