top of page
COLORS-ON-TOUR_1364x200.gif

Gairebé 4.000 persones a la 2a Unicorns Pride Ebre inunden Roquetes de diversitat

  • La rua ha comptat amb més de 2.000 participants i més de 100 integrants de carrosses i comparses


Més de 4.000 persones han assistit enguany a la que ha estat la 2a edició d’Unicorns Pride Ebre, la festa de l’orgull LGTBIQ+ rural de Catalunya. Amb aquestes xifres l’entitat supera el repte de consolidar un certamen artístic i social que vol ser l’altaveu de la diversitat a les zones rurals del país a la vegada que donar visibilitat a referents del col·lectiu.

La rua l’ha inaugurat Mar Lolailo qui ha presentat el Concurs de Carrosses i Comparses a l’Hort de Cruells i on també ha tingut lloc la lectura dels manifestos. L’alcalde en funcions de Roquetes, Ivan Garcia Maigi, reivindica que “la diversitat és una de les coses de la que ens sentim més orgullosos, sobretot si parlem de diversitat humana que forma part de la nostra essència i de la nostra manera de ser.” Per la seva banda, el director general de polítiques públiques LGTBIQ+, Xavi Florensa Cantons, ha destacat “que aquestes iniciatives són imprescindibles per donar sentit al despelegament que ha fet la xarxa SAI a totes les zones rurals del país”. Griselda Fornós López, la directora artística del festival, ha recordat que “el 23 de juliol, amb les eleccions generals, hi ha en joc el futur d’una estructura social que portem sunat molts anys” i ha demanat “que tothom en sigui conscient”. Els parlaments han acabat amb el discurs del president de l’Ass. LGTBIQ+ Okay Productions, Roger Font Montornés, qui ha ressaltat que “és imprescindible que les famílies assumeixin la responsabilitat que els toca al paper que juguen en l’educació dels infants i adolescents.I també és imprescindible que les professores i professors facin un pas endavant en assumir aquesta responsabilitat de respondre a agressions lgtbifòbiques que passen als centres educatius. No és només una qüestió política. És una qüestió d’impuls individual. D’impuls de cada una de les persones que formen part d’aquesta societat contribueixin a millorar-la. Totes en som responsables.”

La rua ha comptat amb més de 2.000 participants i ha recorregut els carrers Major i Pare Romanyà. Per cert que aquest últim l’Ajuntament de Roquetes l’ha il·luminat amb els colors de la bandera LGTBIQ+. El concurs de carrosses i comparses l’han guanyat tres entitats: El premi a les millors comparses se l’han endut els CLEB i l’Ass. de Sevillanes Punt i A Part qui s’han repartit el xec de 100€. El premi a la millor carrossa se l’han endut el Patronat de Festes amb 200€ de premi..

El pregó de l’Ignasi Blanch també ha estat un dels altres moments emotius on l’il·lustrador roquetero ha adreçat les seves memòries de menut a Roquetes i ha dibuixat en directe una il·lustració sota el ritme de la música de la seva amiga Olivia Newton Jhon. La convidada estrella, Juani Ruiz, també ha tingut temps de paraules amb una conversa entre Mar Grifoll Ginata i Roger Font Montornés amb qui ha parlat del seu passat com a activista trans, el moment que va viure quan va sortir “La Veneno” i avançant que publicarà a la tardor un nou single.

Per l’escenari d’Unicorns Pride Ebre hi han passat Oliver Over, La Mega Pubilla (qui per cert també ha presentat), Irene Porta, Victòria Monique (La Barbie Calva y sus Dancing Queens), Joan Guijarro i Lorenzo (Drag Strainburg i Divax), el grup musical Damas de España, el ballarí Gerard Valldeperes, la Drag Luzbel de Montiel, la PD Onea, la DJ Vayatella Versace i la DJ Maria Rosa Pons. Qui també ha estat un dels altres presentadors imprescinbiles ha estat Oriol Maurici que ha anunciat durant l’esdeveniment que representarà Catalunya i els valors de la diversitat rural al certamen estatal “Mr Gay España”.

Durant el festival també s’han fet les conegudes activitats de la Cursa dels Tacons, la Cursa dels Xupitos i s’ha interpretat en directe l’himne del festival sota el lema “Unicorns Pride”. Per cert que les xarxes socials del festival han crescut exponencialment superant el miler de seguidors.19 views0 comments

コメント


bottom of page