top of page
COLORS-ON-TOUR_1364x200.gif
Search
Writer's pictureOkay Productions

Gairebé mig centenar de funcionaris a les xerrades contra l’odi i la discriminació

El passat divendres 27 d’octubre per la tarda, l’Assoc. LGBTIQ+ Okay Productions, en col·laboració amb l’Associació de Policies LGBTI+ Gaylespol, els Mossos d'Esquadra i el Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya a través de l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No-Discriminació (OITND), va dur a terme una formació integral amb gran èxit destinada a abordar delictes d'odi i la seva gestió per part dels cossos de seguretat.


La formació va constar de tres blocs principals, amb la participació de destacats professionals i agents especialitzats en la detecció, investigació i gestió d’aquests tipus de delictes: la Caporal Ana Pujol Mateo Cap URSEC, el Sergent Vicent Garcia Lazaro, Sergent i Cap de la Unitat d'Investigació del Montsià, Manu Peinado, president de l'Assoc. Gaylespol, Isabel Tapia, portaveu de l'entitat i Policia Local de Sabadell i Adrià Font, jurista de l'Àrea de Denúncies de la Oficina d'Igualtat de Tracte i No Discriminació del Departament d'Igualtat i Feminisme.


El primer bloc va ser impartit per les professionals de l’Ass. Gaylespol, que van aprofundir en els delictes d'odi, les situacions de controvèrsia entre cossos policials, i van proporcionar directrius per a una atenció més propera i empàtica a les víctimes, així com per a la intervenció adequada dels cossos de seguretat privats.

En el segon bloc, les figures referents dels Mossos d’Esquadra a les Terres de l’Ebre van compartir la seva experiència pràctica sobre com actuen davant d’un delicte d’odi, detallant la seva estructura interna i les actuacions que duen a terme en presenciar agressions lgbtifòbiques. Les seves aportacions van ser molt ben valorades pels assistents, que van destacar la importància de conèixer les metodologies utilitzades pels cossos de seguretat.


El tercer i últim bloc va abordar els delictes de via administrativa, amb una explicació detallada sobre la coordinació de l’OITND amb Mossos d'Esquadra, la implementació de la Llei 19/2020 i la gestió de denúncies administratives. La presentació va servir per clarificar la importància d’una col·laboració interinstitucional fluida per tal de garantir la protecció i seguretat de les persones LGBTIQ+.


L’Assoc. LGBTIQ+ Okay Productions ha valorat molt positivament aquesta formació, destacant l’alt nivell de participació entre funcionaris públics i agents de seguretat. A través d’exemples pràctics i l’ús de casos reals, la formació va oferir una oportunitat única per millorar la sensibilització i la resposta dels cossos de seguretat davant situacions de violència i discriminació.


Aquest projecte no només va enfortir la col·laboració entre els cossos de seguretat i les entitats de suport, sinó que també va proporcionar eines essencials per a una resposta més efectiva davant de situacions de violència i discriminació. Durant la sessió es va destacar la importància de seguir treballant en la millora de la capacitació i la sensibilització per garantir una protecció efectiva dels drets de les persones LGBTIQ+ i continuar implementant formacions a les persones que treballen als cossos de seguretat públics i privats del territori.


L’Assoc. LGBTIQ+ Okay Productions reitera el seu compromís per seguir organitzant accions formatives i de sensibilització, amb l’objectiu de reduir la discriminació i enfortir la seguretat i benestar del col·lectiu LGBTIQ+.




2 views0 comments

Komentáře


bottom of page