top of page
COLORS-ON-TOUR_1364x200.gif

La Castanyada arriba a Roquetes el dia 30 amb un espectacle que recupera el vocabulari pagès

  • L’espectacle l’ha creat l’Associació Cultural i LGTBI+ Okay Productions de la mà de l’artista i compositora Griselda Fornós

  • Es farà una rua pels carrers de Roquetes amb cavall i carruatge i es farà un espectacle musical amb venda de castanyes i xocolata al Pati dels Til·lers

Okay Productions proposa un nou espectacle, en aquest cas adreçat al públic infantil, per recuperar el vocabulari popular dels pagesos de l’Ebre. L’objectiu és que les paraules que fan referència a eines, tècniques o accions de la pagesia del segle passat no caiguin en l’oblit. L’encarregada de crear l’espectacle ha estat la compositora i cantant Griselda Fornós, que és la directora artística de l’entitat. La proposta consisteix en un espectacle musical amb la participació dels petits i petites de Roquetes i rodalies.

L’activitat començarà a les 17h amb una rua amb carruatge i cavall pels principals carrers de Roquetes i acabarà a les 17.30h al Pati dels Til·lers, un dels espais emblemàtics del municipi que acollirà l’espectacle i on també s’hi farà venda de castanyes i xocolata calenta a preus populars. Roger Font, president de l’Ass. Cultural i LGTBI+ Okay Productions “Hem creat aquesta activitat amb un doble objectiu: preservar una activitat cultural i tradicional catalana i aprofitant l'ocasió per recuperar i posar en valor aquell vocabulari dels nostres avis i àvies que no volem que caigui en l’oblit.” Les paraules que recuperarà l’espectacle han estat sel·leccionades després de diverses converses amb pagesos jubilats qui han compartit el significat, tal i com explica Griselda Fornós, creadora de l’espectacle: “Per exemple, osque significa esquerra i yao vol dir dreta. També hi ha paraules com oooh i arri, que volen dir stop i endavant, respectivament”.

L’activitat està organitzada de forma conjunta amb l’Ajuntament de Roquetes. I el creador del cartell ha estat el dissenyador gràfic de l’entitat, Alberto Lamote de Grignon.
10 views0 comments

Comentarios


bottom of page