top of page

Mar Grifoll Ginata estrenarà la vessant artística de ‘Cicle Estacions’ a Bot

La població de la Terra Alta acollirà activitats quatre caps de setmana l’any, un per cada estació, per reivindicar la vida als pobles i dinamitzar el turismeL’artista tortosina hi realitzarà Manifest, un projecte professional en constant evolució que Grifoll ha treballat a la Casa de l’Artista de la Sénia les darreres setmanes


El primer cap de setmana de març, Bot donarà el tret de sortida a la primera edició del Cicle Estacions. Arts en viu, ruralisme, vi i teca!, amb una programació pluridisciplinària que combinarà teatre, dansa, música, circ, debats sobre el ruralisme, i altres activitats vinculades a la cultura vinícola i la gastronomia. L’artista coreògrafa Mar Grifoll Ginata serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la vessant artística d’aquesta nova proposta cultural que pretén posar el focus en diversos eixos temàtics vinculats a la vida als pobles. El Cicle Estacions d’hivern orbitarà al voltant dels debats del gènere i l’agricultura: sobre el paper de les dones al camp i a casa, els reptes com la formació, l’ocupació, l’oci, el poder o la conciliació familiar. 


Les activitats s’iniciaran divendres 1 de març amb un acte inaugural a la Cooperativa Agrícola Sant Josep. En acabar les activitats s’ha programat l’espectacle Manifest, que a partir de les 22h la ballarina Mar Grifoll explora les pressions estètiques que la societat exerceix sobre les dones. “Estic molt agraïda i orgullosa de començar este cicle amb aquest treball tant personal que parla tant de mi i que reivindica una cosa que jo he patit tant. Crec que el meu testimoni personal és un mal comú que patim tothom. Que aquesta història personal i de superació pugui ser una motivació i un exemple per a altres persones i moure consciències per canviar la societat, com a artista, és el meu propòsit. Estic agraïda a la organització del festival i a l’Ajuntament de Bot.” assegura Mar.


Sobre ‘Manifest’

Manifest, és un monòleg dansat que narra la història de la Mar i la seva relació amb la dansa. Un diàleg intern entre goig i rebuig, sobre el cos i les limitacions. Inspirat en el format stand-up comedy americà i el concepte de festa, i acompanyada per ritmes de la música pop  comercial, Manifest invita a l’audiència a reflexionar des de l'individu al col·lectiu. 


El projecte està en constant evolució donada la fluctuació dels temes que s’aborden durant l’espectacle. La última elaboració i estructuració de la proposta que es veurà a Bot s’ha treballat durant una setmana a La Casa de l’Artista a La Sénia on l’artista va tenir l’oportunitat de fer-hi residència artística, la última setmana de gener.  

4 views0 comments

Komentarai


bottom of page