top of page

Okay Productions aprova un pressupost de gairebé 200.000€ pel 2024

Entre les principals partides, hi destaquen la creació d’una agència artística lgtbi+ per les zones rurals, la tercera edició d’Unicorns Pride Ebre i l’impuls d’un local d’assaig i creació d’espectacles


En l’assemblea general, la nova junta directiva va presentar el pla estratègic pels propers 4 anys


Mig centenar de persones es van reunir el 7 de desembre en el que va ser la segona edició d’OkayFest, la trobada anual de sòcies de l’Ass. Cultural i LGTBI+ Okay Productions, que el 2023 va tenir lloc a Riumar del 6 al 8 de desembre. En les jornades de gamificació i celebració de la clausura de l’any d’activitats de l’entitat, la junta directiva va presentar els pressupostos del 2024. Pel proper any l’associació ha aprovat un pressupost que arriba als 198.528€, dels quals 103.000€ seran fonts de finançament públic de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Tarragona, del Consell Comarcal del Baix Ebre, del Govern Estatal i de l’Ajuntament de Roquetes.


El pressupost destaca per l’elevada quantia que es reparteix en diverses partides emmarcades en el desenvolupament del pla estratègic -també presentat a OkayFest - que pretén consolidar diversos projectes i crear-ne de nous:

  • Consolidació d’Unicorns Pride Ebre

  • Creació d’una agència de representació artística LGTBI+ rural

  • Adequació d’un local com a espai d’assaig i creació artística i podcasts

  • Creació de 6 llocs de treball en el marc del programa intern d’inserció sociolaboral

Els comptes anuals del 2024 preveuen també la continuïtat i l’evolució d’espectacles com Santa Jordina i Sant Jordi, Les Castanyeres i l’arribada de la Mare i el Pare Noel. Això sí, incorporant noves activitats sota el paraigua de la marca Unicorns Pride Ebre que vol arribar amb petits actes durant l’any a la resta de les Terres de l’Ebre. 


Roger Font Montornés, el president de l’Ass. Okay Productions destaca que “Unicorns Pride ha d’anar més enllà d’un dia i és important que es considerin les quatre comarques de les Terres de l’Ebre en la organització de diverses activitats. El pressupost en contempla algunes però serà flexible en la realització de sobrevingudes que puguin encaixar amb el nostre tarannà. Destinarem una partida concreta del festival a la realització d’una campanya de sensibilització que anunciarà el festival però que promourà molts valors que volem transmetre com a organitzció.” En total, els comptes aprovats per l'assemblea general destinaran gairebé 28.000€ a la jornada festiva.


Un “Okay Fest” obert a totes

L’associació és una entitat cultural sense ànim de lucre i per donar a conèixer el seu funcionament, projectes i el pla de futur, els pressupostos també preveuen la realització d’una festa en la que es donarà a conèixer la nova marca de l’entitat, acompanyada dels nous projectes anuals a través dels quals l’entitat vol teixir aliançes amb altres associacions del territori. La nova marca, ja publicada a xarxes i a la cartelleria l’ha elaborat un dels socis, el dissenyador gràfic Alberto Lamote de Gringon Aranda. 


La prevenció de violències masclistes i lgtbifòbia

Una de les altres previsions als comptes anuals d’enguany són la prevenció de violències masclistes i lgtbifòbia a través dels Punts Lila i Irisats. Tot i que el funcionament d’aquesta eina sigui aliè al pressupost anual, els comptes inclouen una partida d’inversions per millorar el servei, garantir la continuïtat de la millora i dignificació salarial i la incorporació de tecnologia i millores estètiques i de seguretat en el servei. Durant el primer trimestre del 2024, la comissió d’igualtat de l’entitat presentarà el projecte de millora amb un concepte renovat de Punts Lila i Irisats que s’ha treballat de manera conjunta amb diverses empreses i entitats que ofereixen aquest servei a la resta de Catalunya. Per cert que aquest 2024 l’entitat tindrà amb formació reglada i homologada a més de 50 tècniques i tècnics per estar al front d’aquest servei. 


Les artistes LGTBI+ rurals i la cultura, al centre

En la línia dels objectius de l’entitat, les artistes LGTBI+ rurals de Catalunya i la cultura continuarà sent l’epicentre i la raó de ser de l’Ass. Okay Productions. Per això els pressupostos contemplen la designació d’un lloc de treball a través d’un pla d’inserció sociolaboral per ocupar la figura d’una representant artística que promourà espectacles culturals i farà la gestió de contractacions.

4 views0 comments

Comentarios


bottom of page