top of page
upe.gif

Okay Productions crea un “escape room” a Roquetes inspirat amb Panxampla

  • “Los Hereus de Panxampla” és el títol de l’activitat, que ara mateix serà l’únic escape room de les Terres de l’Ebre

  • Es durà a terme tots els caps de setmana d’octubre i es poden fer les reserves a okproductions.org per 35€ amb grups d’entre 2 i 6 persones

Okay Productions estrena aquest cap de setmana una nova una proposta cultural única a l’Ebre per recuperar la figura de Panxampla, el bandoler Joan Pujol i Fontanet. Serà a través d’un escape room que està ubicat a la Zona Esportiva de Roquetes on els grups qui reservin cites hauran de desxifrar un conjunt de proves i reptes coneixent la història de la comarca del Baix Ebre i repassant la influència del bandolerisme del segle XIX i XX a les nostres contrades.

A la dreta, l'alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, acompanyat del president de l'Associació Cultural i LGTBI+ Roger Font i del responsable de logística d'Okay Productions, Felipe Tallada
Roda de premsa de presentació del Escape Room Los Hereus de Panxampla

El fil argumental, que trasllada la figura de Pujol i Fontanet a l’actualitat, l’han creat Felipe Tallada i Alberto Lamote de Grignon, dos dels socis de l’entitat cultural qui sota el títol “Los Hereus de Panxampla” han estudiat els apunts històrics més importants de la figura de Panxampla i de La Pastora.


El president de l’Associació Cultural i LGTBI+, Roger Font, ha explicat que l’activitat serà l’únic ‘escape room’ en marxa a les Terres de l’Ebre. “Buscàvem una temàtica comarcal i teniem clar que voliem recuperar la figura de Panxampla per donar-la a conèixer. Era un repte l’ambientació donat que el context històric d’aquest bandoler transcorre durant el segle XX però l’equip de logística i els guionistes han encertat tots els detalls de l’espai”. A la roda de premsa Font ha afegit que des de l’entitat “estem molt contents de la quantitat de reserves que s’han fet a través de la web i de la gent i les escoles que s’han interessat en visitar-lo”.


Felipe Tallada, el responsable de logística, ha explicat que “ha calgut una recerca exhaustiva d’objectes i d’elements per contextualitzar l’espai” i assegura que traslladar el fil argumental a l’actualitat ha servit per lligar la història a diversos pobles de la comarca del Baix Ebre.


L’escape room compta amb el suport institucional de l’Ajuntament de Roquetes, del Consell Comarcal del Baix Ebre i de la Diputació de Tarragona i es fa amb col·laboració amb el Departament d’Audiovisuals dels Mossos d’Esquadra i amb les empreses Segona Volta i Eports.


Les reserves es poden fer a partir de 16 anys amb grups d’entre 2 i 6 persones al preu de 35 euros per grup a través del web okproductions.org





26 views0 comments
bottom of page