top of page
upe.gif

Denunciem una nova agressió lgtbifòbica a una parella homosexual d'Alcanar i Vinaròs

Malauradament des de l’entitat hem de condemnar i lamentar una nova agressió lgtbifòbica que es va produir la matinada del 16 als carnavals de Vinaròs. L’agressió va ser contra una parella de nois, un dels quals és d’Alcanar. Els agressors van perseguir les dues víctimes fins atrapar-los a crits de “el disfraz de unicornio es de maricones” i els van començar a pegar. La pallissa va ser brutal i les víctimes estan ara atesos a l’Hospital de Vinaròs on se’ls ha diagnosticat un hematoma cranial i diversos hematomes al cos. La víctima canareva va perdre una dent durant l’agressió a la vegada que va patir diverses ferides a la cara.

Des de l’Associació Cultural i LGTBI+ Okay Productions condemnem els fets i ens hem ficat a disposició de les víctimes per derivar-los a l’atenció de la Xarxa SAI del Montsià. L’Ajuntament d’Alcanar denunciarà de forma pública els fets i ja s’ha ficat a disposició de les víctimes també. La Guàrdia Civil, després de la denúncia interposada pels dos agredits, està investigant els fets per intentar identificar els agressors que eren persones que les víctimes no coneixien. La única informació a disposició és que eren de complexió prima, magrebins i una estatura aproximada de 1,75 metres.

La Xarxa SAI del Montsià i de les Terres de l’Ebre junt amb el Servei Orienta de Castelló estan treballant amb l’atenció de les víctimes oferint l’acompanyament legal i psicològic que necessiten les víctimes que a hores d’ara es troben a l’Hospital de Vinaròs. Des de l’entitat valorem molt positivament que les dues administracions (catalana i valenciana) col·laborin en aquestes qüestions donada la realitat que tenim en un territori com el Sénia en que hi ha cruïlla entre comunitats autònomes i de vegades és complicat gestionar situacions com aquesta. En aquesta ocasió les dues administracions segueixen en contacte per actuar de forma conjunta i ficar-ho lo més fàcil possible a les víctimes.

La nostra entitat també s’ha ficat en contacte amb Mossos d’Esquadra per alertar de l’augment d’agressions durant aquestes setmanes en que també s’ha registrat la denúncia de Guillem Blanch de Santa Bàrbara.

Recordem que es clau la col·laboració ciutadana per identificar les víctimes i qualsevol informació és clau per saber qui són els agressors.

És absolutament necessari fer la denúncia a Mossos d'Esquadra qui després inicia una investigació que deriva en penes i sancions. Recordem que qualsevol víctima pot fer una denúncia i que per fer-ho pot trucar al 112 o personar-se a la comissaria dels Mossos. També pot acudir a la xarxa de SAI comarcals que tenen a disposició assessorament jurídic i acompanyament psicològic.

Aquesta és la segiba agressió per lgtbifòbia registrada a l'Ebre aquest 2023. És molt necessari que les visibilitzem i que denunciem qualsevol atac d'odi per fer radiografia de la realitat del territori i corregir la societat.


106 views0 comments
bottom of page