top of page
COLORS-ON-TOUR_1364x200.gif

Sharonne, Sofia Coll i Hugo Marlo, caps de cartell d’Unicorns Pride a Roquetes

  • L’ex-jugadora roquetera del Barça, Alba Vilas Baiges serà la pregonera del festival organitzat per Okay Productions i l’Ajuntament de Roquetes i patrocinat per la Fundació “La Caixa”

  • Hi ha 32 artistes LGBTI+ de la Catalunya rural, més de 20 entitats i empreses a la fira i 10 carrosses i comparses

  • El festival arrenca a les 18h a l’Hort de Cruells i continuarà a les 19.30h al Pati de l’Escola Marcel·lí Domingo fins les 04:30h


Ara si, compte enrere pel que serà la 3ª edició d’Unicorns Pride Ebre, l’orgull rural LGBTIQ+ de Catalunya que se celebrarà, un any més, a Roquetes a les Terres de l’Ebre. L’Ass. Cultural i LGBTIQ+ Okay Productions ha fet públic el cartell on s’han donat a conèixer totes les artistes que participen en aquesta edició. Les caps de cartell son Sharonne (Drag Race España, Reinas al Rescate), Sofia Coll (Benidorm Fest 2024 i Eufòria 2023), i Hugo Marlo (Eufòria 2024, Got Talent i La Voz 2019). El cartell arriba replet de talents coneguts i nous descobriments de la Catalunya Rural com els eufòrics Domènec Bis i Elena Escorcia i cares conegudes com les de Montserrat Marro Sales (Roquetes) i Oliver Over (@Itslluisvi). Enguany es dona continuïtat a l’espectacle Bingo amb ploma amb les drags Steinburg i Divax que sortejaran viatges, productes i experiències úniques durant el joc. 

Deixaran petjada forta a l’escenari nous talents com Aleix Riesco & Dancing Queens, els nous temes de Damas de España i el cos de ball del tarragoní Adrià Roca. La nit comptarà amb DJ’s de renom com el de Lisaa QueR (Vinaròs) i Alex Marteen (Lleida).


Unicorns Pride, un any més, compta amb les presentadores La Mega Pubilla, Mar Lolailo i Oriol Maurici. Seran les encarregades d’unir espectacles i activitats com la III Cursa del Xupito o la III Cursa de Tacons. El recinte comptarà amb dos punts lila i irisats de la mà de Núria Sorribes amb la Caravana La Vandida i de la pròpia organització amb la Caravana Punt Lila i Irisat amb un espai d’atenció individualitzada. Durant la jornada es realitzaran activitats paral·leles amb entitats i empreses que ofereixen tallers, maquillatges o serveis en directe a la pista. La festa comptarà també amb altres DJ’s drags que inicien les seves carreres professionals. Ho farà, a les carrosses de la rua de la tarda, l’artista Maria Espetek. 


Alba Vilas Baiges, la pregonera


Alba Vilas Baiges (Roquetes, 1983) serà la pregonera d’aquesta tercera edició del festival. Natural de Roquetes, Alba ha estat una referent de visibilitat LGBTI+ en el món de l’esport a través del futbol femení al Barça però també en el món de l’educació, a les escoles que ha treballat. S’ha hagut d’enfrentar a les estructures patriarcals del món de l’esport en els seus inicis a Tortosa. Va descobrir la seva sexualitat a Barcelona, quan va fitxar pel Barça. Ara parla obertament de diversitat a les aules on, com a professora, contribueix a construir una societat més justa i igualitària. Serà protagonista d’un dels capítols del docureality “Colors on tour” de La Xarxa de TV’s de Catalunya i ja ha participat en diverses jornades contra la lgbtifòbia a l’esport. Alba va ser escollida pregonera per les dues parts de la organització del festival i se la va donar a conèixer com a tal a través d’un directe a les xarxes socials d’Unicorns Pride Ebre.


Els cossos, els protagonistes d’aquesta edició


La temàtica d’enguany elegida per Okay Productions han estat els cossos del col·lectiu. Representar la diversitat a través de les persones que formen part de la comunitat ha estat un repte però també una necessitat per eliminar els estereotips al voltant de com ha de ser una persona LGBTI+ en un entorn rural. La campanya ha durat tres mesos a través dels mitjans de comunicació i també a través de les xarxes i clourà amb el desenllaç final d’un video del realitzador Marc Font Montornés que es projectarà tot just arrencar el festival al pati de l’Escola Marcel·lí Domingo de Roquetes.


Amb el suport de Fundació La Caixa, Schweppes, Rivas i Estrella Galicia


Aquesta edició del festival compta amb el suport de la Fundació “La Caixa” que ha fet una aportació econòmica al festival a través d’un conveni de col·laboració que permet professionalitzar la organització i contractar personal per dedicar jornades completes a la consolidació del format. Fundació La Caixa serà la principal patrocinadora d’aquest festival que també compta amb el suport d’una trentena d’empreses de les Terres de l’Ebre. La marca de tòniques Schweppes també fa la seva aposta pel festival junt a Estrella Galicia i la marca d’alcohols Rives

Altres empreses del territori que també hi col·laboren, com Leroy Merlin, Eports, Big Mat Mayor, Restaurant Lo Llaüt, Equality Wines, La Xarxa+, Canal T, Decohabitat, Altavins, AT Pro Events, Hotel Tortosa Park, Hotel SB Corona, Restaurant Nevada, Galiana Tortosa, Inspirate Viajes, Restaurant Els Ports Arnes, Restaurant Palmeres, Biopompas Amposta, Esclat Bonpreu, Segona Volta, Aqua Roquetes, Autoescola Montesó, 


Okay Productions i l'Ajuntament de Roquetes amb el suport de la Generalitat de Catalunya i del Consell Comarcal del Baix Ebre


Un festival d’aquestes dimensions seria impossible si no es sumen esforços públics i privats. L’entitat organitzadora i promotora del festival organitza Unicorns Pride amb l’Ajuntament de Roquetes, amb qui durant un any previ dissenya el projecte, escolleix artistes i estructura l’espai i les necessitats i serveis logístics. 

El festival compta també amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de Polítiques Públiques LGBTI+ que ha atorgat una subvenció per realitzar el festival i catalogant-lo d’una festa de país. L’esdeveniment compta, per primer any, amb el suport del Consell Comarcal del Baix Ebre.  


Sobre el festival d’enguany: Foodtrucks i novetats en la ubicació dels parlaments


Es mantindran els espais del festival però es concentraran tots els parlaments i el pregó a l’Hort de Cruells. L’espai del pati de l’Escola Marcel·lí Domingo serà el lloc on transcorrerà el contingut artístic que enguany compta amb més de 25 artistes LGBTIQ+ rurals del país i dos estrelles de renom estatal. També hi haurà 6 foodtrucks que contemplen opcions veganes i intoleràncies o al·lèrgies. 


17 views0 comments

Comments


bottom of page