top of page
COLORS-ON-TOUR_1364x200.gif

Roquetes i Móra la Nova acolliran la nova versió de “Les aventures de Santa Jordina, Sant Jordi i el Drac Cinto”

  • L’obra és una nova versió de Mar Grifoll Ginata i Marc Sans Coëffard i es representarà a Móra la Nova i Roquetes el 23 d’abril

  • El procés creatiu, les innovacions i la incorporació de la perspectiva de gènere li ha valgut al projecte el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya


Roquetes i Móra la Nova acolliran la representació de l’obra “Les aventures de Santa Jordina, Sant Jordi i el Drac Cinto”, una idea original d’Okay Productions que cada any adapten les artistes de l’entitat. Enguany la tortosina Mar Grifoll Ginata i el canareu Marc Sans Coëffard han estat les encarregades d’adaptar l’obra amb una nova versió en la que els protagonistes i tots els personatges tindran l’encàrrec de buscar els colors. L’obra, de fet, comença amb Jordina i Jordi interactuant amb el públic. Els colors han desaparegut, però ells són tan despistats que no se n'han adonat. Pregunten a les nenes i els nens si ells veuen alguna cosa estranya. A partir d’aquesta resposta, el públic i els personatges en forma de titelles que aniran integrant-se a l’obra aniran trobant els colors que pinten de diversitat la societat. A més, comptarà amb les veus de la cantant morenca Irene Porta Allende.


El projecte rep enguany el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya qui ha recolzat la iniciativa amb una aportació econòmica a través de la convocatòria de subvencions a projectes de cultura comunitària i de transformació social. També rep el suport del Departament de Drets Socials a través de la Direcció General de Joventut que dota a Okay Productions amb una subvenció que li permet realitzar tallers de teatre adreçats a persones joves i que fomenten la creació d’aquestes obres culturals. “El suport de la Generalitat ha estat clau per fer un salt qualitatiu del projecte i dotar-lo de recursos materials i humans que permetran canviar una part estètica de l’obra. Un canvi absolutament necessari per adaptar el fil argumental amb els elements, el teatre de titelles i les titelles que conformen la representació” ha assegurat Roger Font Montornés, president de l’Ass. Cultural i LGBTIQ+ Okay Productions. El cartell, dissenyat pel tortosí Alberto Lamote de Grignon Aranda, fa també una adaptació de format incorporant a la història tots els nous personatges.


Les representacions es duran a terme al matí a Roquetes on l’ajuntament contracta l’obra perquè en puguin gaudir les alumnes dels centres educatius en dos passis i, per la tarda, també es faran a Móra la Nova on el consistori també l’ha contractat per l’alumnat de l’IE 3 d’Abril.




1 view0 comments
bottom of page